Workshops en Cursussen

INLOOPBEE’S

In elke oneven week op donderdagavond (van 19.15 u tot 21.30 u) en op vrijdag van 10.00 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 16.00 u zijn er bijeenkomsten voor iedereen, die graag samen met anderen hun handwerkhobby willen bedrijven (zie pagina Data Inloopbee 2020 ). Kosten: € 5,- per keer. Koffie en thee met iets lekkers inbegrepen.

Voor alle bee’s is vooraf inschrijven noodzakelijk. Vol is vol (10 personen per moment).

 

CURSUSSEN

Basiscursus Quilt flyer Basiscursus 2021-1

De Basiscursus Patchwork en Quilten, die op 16 januari 2021 zal beginnen, is inmiddels VOL geboekt. Opgeven is uiteraard voor een volgende cursus (de 8e inmiddels), die bij voldoende deelname weer van start gaat. 

WORKSHOPS 

Voor inschrijvingen klik je op de onderstreepte tekst voor de FLYER met inschrijfstrook OF klik je op Inschrijfformulier MoniQuilt 2020 )

 

Flyer vriendinnendag

In 2020:

Zomermandjes
Op vrijdag 25 september start de workshop Zomermandjes, waarbij in 3 maanden tijd drie keer een middag zal worden gewerkt aan dit mooie eigen ontwerp. De andere data zijn vrijdag 30 oktober en vrijdag 27 november. De prijs voor deze 3 daagse workshop is inclusief het stoffenpakket voor de top, binding en het kant voor de top € 129,-

Deze workshop is VOL geboekt

Opgeven voor de Zomermandjes is nog steeds mogelijk. Bij voldoende inschrijving wordt een nieuwe datum gepland. 

 

Kerstmis 2020
De Kerst Mistery 2020 zal dit jaar vanwege een grote belangstelling op twee momenten worden gehouden:

  • Op vrijdag 11 december van 13.30 u tot 16.30 u (VOL geboekt)
  • Op zaterdag 12 december van 10.00 u tot 13.00 u (VOL geboekt)
  • Op zondag 13 december van 13.00 u tot 16.00 u (VOL geboekt)

Voor € 35 maak je een verrassende Kerst -mistery en ontvang je lekkere hapjes en drankjes. Ook zal voor stemmige muziek worden gezorgd.

We zorgen ervoor dat de Corona-afspraken worden nageleefd, o.a. door het aantal deelnemers per keer te beperken, bij bewegingen in de workshopruimte en winkel een gezichtsmasker te dragen en afstand te houden.

 

 

In 2021:

Na het grote succes van de workshop Feather Weight, die op zaterdag 26 september j.l. is gehouden, hebben wij Francis Gortmaker bereid gevonden om op zaterdag 23 januari 2021 deze workshop opnieuw te houden. 

Flyer Feather Weight 23 jan 2021

We beginnen de workshop met het onderhoud van je machientje en leer je werken met verschillende voetjes. Daarna ontvang je een patroontje met een stofpakketje , uitgezocht door MoniQuilt om een leuk werkje te maken onder begeleiding van Francis. Natuurlijk onderbreken we de dag voor een gezellige lunch, eventueel in aangepaste vorm als de Covid-19 maatregelen dit vereisen. Heb je geen Singer Feather Weight, maar wil je deze wel proberen, dan kun je er een huren voor deze dag bij Francis voor € 15,00.
De workshop zal worden gehouden van 10.30-15.30 u en is inclusief materiaal, een gezellige lunch, koffie, thee en iets lekkers.
Prijs : € 59,00. Minimaal 8 deelnemers

Primeur in de Randstad!

Wilma Brouwer is zeer bedreven in het maken van levensechte quilts met veel borduurwerk van uitzonderlijke schoonheid. Haar quilts zijn vooral geinsprireerd op het ontwerp van Beatrix Potter.

Muizenquilt van Wilma Brouwer

Op zaterdag 20 februari en zaterdag 6 maart 2021 hebben we bij ons een tweedaagse Workshop gepland. Op de eerste cursusdag leer je het ontwerpen van die quilt en het opzetten van de basis van een blok. We werken bij voorkeur met Japanse stofjes, omdat dit de quilt bijonder maakt. Op de tweede dag zal het accent liggen op het borduurwerk. Begin december volgt meer informatie, zoals een lesbrief, benodigde materialen en de prijs. Wij gaan een pakketje samenstellen met Japanse stoffen en DMC-garens.

 

Algemeen:
Lunch voor klanten

Zodra gevaren van de Corona Pandemie zijn geweken en de situatie in ons land weer stabiel en veilig is geworden, kunnen wij onze klanten weer de mogelijkheid bieden om een lekker belegd broodje en soep van de dag te nuttigen. Dit zal voor een aangename prijs mogelijk zijn. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.