Workshops en Cursussen

INLOOPBEE’S

 

In alle even weken op donderdagavond (van 19.00 u tot 21.30 u) en op vrijdag van   10.00 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 16.00 u zijn er bee’s. Gezellig weer samen aan je eigen projectje werken . Kosten: € 5,- per keer. Koffie en thee met iets lekkers inbegrepen.
Onze bee’s op vrijdag zijn VOL. Je kunt je wel aanmelden voor een nieuw te starten bee op een ander moment. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden via 06 21697854 of  info@moniquilt.nl

Voor de data: Data Inloopbee 2023

Jane Austen Bee’s en pakketten

Heb jij of wil jij (nog enkele te koop ) de doos voor het maken van de originele Jane Austen coverlet, maar durf je er niet zo goed aan te beginnen ? We zijn een JANE
AUSTEN BEE gestart op woensdag 7 december voor deze quilt, elke 2 weken van 10-12.30 u. Aanhaken en meedoen kan nog!
Bel of app mij op 06 21697854 of stuur een mailtje naar info@moniquilt.nl

Vriendinnendag:

Heb je zin om met je eigen vriendinnenclubje, sportclub, je gezellige zussen, buurvrouwen of met wie je maar wilt, een leuke gezellige dag uit te gaan?? Denk dan eens aan onze vriendinnendag. Geheel naar je eigen wens te organiseren. Voor een hele of halve dag, met een high tea ….veel is mogelijk !

Ontvangst met koffie en taart, quiltworkshop, lekkere lunch, rondleiding in ons mooie dorpje Kethel, snuffelcursus patchwork, borduren op stof, of wat je zou willen leren op quiltgebied…zeg t maar !
Deze dag op op afspraak te plannen in de winkel van MoniQuilt in Schiedam, en de prijs geheel afhankelijk van wat je zou willen. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel of stuur een mailtje.

Schrijf je in met je quilt-vriendinnen voor deze heerlijke dag uit.
Gun jezelf een heerlijk dagje weg uit de dagelijkse sleur en gezellig met andere dames onbezorgd quilten. Na de ontvangst met koffie en taart om 10.30 uur starten we met een Mistery-Quilt projectje, waaraan ook beginners kunnen meedoen. Na de heerlijke en uitgebreide lunch ga je tijdens de middagworkshop verder met het project. We besluiten de dag met een lekker hapje en drankje.
Kosten afhankelijk van wat je zou willen:  indicatie 49,00 pp

Graag tot ziens voor een heerlijk dagje relaxen en veel plezier.

Flyer vriendinnendag

Cursus- en workshopoverzicht 2023

Let op: Wij vragen alle deelnemers om de betaling uiterlijk 3 weken voorafgaande aan de cursus/workshop te voldoen in de winkel of via het bankrekeningnummer NL25 ABNA 0981 3268 97 t.n.v. J.M. Noordijk. Dan pas is deelname gegarandeerd.

Inschrijven kan via: https://moniquilt.nl/wp-content/uploads/2021/10/Inschrijfformulier-MoniQuilt-2022.pdf

Cursussen

Onze eerstvolgende Basiscursus Patchwork en Quilten zal in het komend jaar 2023 aanvangen op zaterdag 7 januari. De overige vier data van deze cursus zijn 21 januari, 4 en 18 februari en 4 maart. De prijs is € 95,- , inclusief koffie, thee en iets lekkers tijdens alle vijf cursusdagen. Voor meer informatie en inschrijving:

Flyer Basiscursus 2023

Workshops

Workshop Singertje Feather Weight

Op 28 januari komt Francis Gortmaker van ’t Singerwinkeltje uit Purmerend naar onze winkel voor haar workshop Onderhoud en Gebruik van de Singer Feather Weight. Na de lunch geeft Francis een workshop om een leuk tasje te maken.

De kosten voor deze workshop bedragen € 59,-. Daarvoor ontvang je  koffie, thee met iets lekkers en een gezellige lunch.

Voor meer informatie lees : https://moniquilt.nl/flyer-feather-weight-28-jan-2023/

Vouwtechniek Ster

Op 1 februari 2023 is er van 10.00 u tot 15.00 u een workshop vouwtechniek. We maken een ster die we vervolgens verwerken in de deksel van een mooie doos, waarin je al je mooie quiltblokken kan bewaren. De prijs is € 55,00 inclusief alle materialen voor de doos, koffie/thee en een gezellige lunch. Gebruik je eigen stoffen; de benodigdhedenlijst en snij-instructies hiervoor  ontvang je na betaling. Deze workshop is VOL.

Gevouwen Ster op Cartonnagedoos

Poppenhuis Quiltwinkeltje

Omdat er veel vraag is naar de poppenhuizen, die in de winkel staan, hebben we besloten om een 2-daagse cursus te geven om je eigen poppenhuis-quiltwinkeltje te maken. Van echt hout maken we een stoffenkast, een balie, een tafeltje, poefje, maken we rolletjes stof, mandjes ed. en natuurlijk maken  we mini quiltjes om op te hangen.
Inbegrepen: houten kistje, alle voorgezaagd hout, mini snijmat, mini liniaal, patronen voor mini -quiltjes en mandjes ed.
2 daagse : Zaterdag 11 en 25 februari van 13.00-16.00 uur, incl koffie/thee met iets lekkers en ook alle bovenstaande materialen  € 99,00

Na ontvangst van het workshopgeld ontvang je meer informatie omtrent de voorbereiding van de eerste dag. Deze workshop is reeds VOL geboekt.

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen hebben wij besloten ook in maart 2023 een tweedaagse voor dit Quiltwinkeltje te houden. De data zijn: zaterdag 11 en 25 maart, van 13.00 u tot 16.00 u. Zie voor verdere gegevens hierboven. Ook deze workshop is inmiddels volgeboekt. Als je op een reservelijst wilt worden geplaatst, kan dat. Stuur ons een mail: info@moniquilt.nl of vul het inschrijfformulier in: https://moniquilt.nl/wp-content/uploads/2021/10/Inschrijfformulier-MoniQuilt-2022.pdf

Gevorderden Cursus Zomermandjes

Op zaterdag 18 februari 2023 starten we met een cursus voor gevorderden. Gedurende 5 zaterdagmiddagen leer je onder meer om patronen te lezen, mallen te maken, driehoeken te snijden, bloemen en hengsels appliqueren, randen en biezen te maken. De lesdata en tijdstippen zijn:
Zaterdag 18 feb , 4 mrt, 8 apr, 22 apr en 6 mei. We werken dan van 13.30 u tot 16.00 u aan het programma. De cursusprijs is € 189, inclusief het MoniQuilt Stoffenpakket voor de Top van de quilt. Voor meer informatie en inschrijvingen: https://moniquilt.nl/wp-content/uploads/2022/12/Flyer-Gevorderden-Cursus-2023.pdf

Zomermandjes

MoniQuilt Weekend in Oisterwijk (N-B)

In het weekend van 17 t/m 19 maart 2023 houden wij weer ons gezellige Quiltweekend in hotel Boschoord in Oisterwijk. Opgeven kan nu al via een mail naar info@moniquilt.nl onder vermelding van naam, mailadres, telefoonnummer en welke kamer je wenst (1 – of 2 persoons met wie). Prijs voor 3 dagen, incl 2 x ontbijtbuffet, 3x lunch, 2 x diner, onbeperkt koffie/thee is € 329,- op basis van 2 pers.kamer   Toeslag 1 pers. Kamer € 70,-

Bekijk de flyer hier : https://moniquilt.nl/beschrijving-quiltweekend-2/

Ook houden wij zo’n gezellig Quiltweekend van 27 t/m 29 oktober 2023, in hetzelfde Hotel Boschoord in Oisterwijk. Inschrijven daarvoor is ook al mogelijk.
Zie: https://moniquilt.nl/beschrijving-quiltweekend-okt-2023/

Quiltbeurs in De Broodfabriek in Rijswijk
Van 13 t/m 15 april 2023 is onze winkel gesloten, omdat wij dan op de Quiltbeurs  zullen staan.