Blog MoniQuilt

11 juni 2020

Open

Hoera..we zijn alweer een paar weken open en klanten weten ons gelukkig weer te vinden. De inloopbee’s worden weer gezellig bezocht. Wanneer je wilt meedoen is het vanaf nu wel noodzakelijk om even te reserveren , want we kunnen maar een beperkt aantal klanten tegelijk in onze 1,5 meter proof workshopruimte kwijt. Deze is een beetje verbouwd, maar wij denken nog even gezellig , hoor .

Ook is er weer veel animo voor workshops en vriendinnendagen. De aanmeldingen komen binnen …zelfs al voor onze kerstmysterie !

Er worden weer nieuwe projecten uitgedacht , patronen getekend en voorbeelden gemaakt. Het denkhoofd staat nooit stil en ideeen zijn er meer dan zat.

Onze oude kat (19 jaar alweer… ) komt graag even gedag zeggen als er klanten zijn en menigeen hoorde hem al miauwen voor de deur…hij wil ook klanten begroeten en heeft graag een aai over zijn bolletje.

Omdat er weinig mensen op vakantie lijken te gaan, worden er wat extra workshops ingepland…lekker weer samen quilten. Kijk daarvoor regelmatig op onze agenda

Ook is er een nieuwe extra bee gestart , om de week op vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur…reserveren via mail of telefoon (eerstvolgende datum 19 juni ). Zo kunnen we met kleinere groepen toch doorgaan en iedereen de kans geven om gezellig aan te schuiven.

Het blijft ook mogelijk om te appen, bellen, mailen met vragen of een bestelling plaatsen die je wilt laten verzenden. Bij ons is (bijna) alles mogelijk.

29 april 2020

Thuis
 
Thuis.. Nu kantoren, restaurants en winkels zijn gesloten, zijn we er met z’n allen vaker dan ooit.
 
Ook MoniQuilt moest er een aantal weken geleden aan geloven en de deuren werden gesloten. De normaal zo bedrijvige winkel stond er maar wat verlaten bij.

Geen gezellig gefröbel van klanten aan de tafel.
Geen voorbijgangers die even van de fiets stappen om alle soorten stofjes te komen bewonderen.
Geen patronen uitwisselen onder het genot van een lekker kopje thee..
 
Maar dat betekent natuurlijk niet dat er op de ‘thuisdagen’ wordt stilgezeten in huize Groen!
Ook achter de schermen blijft MoniQuilt volop bezig en even languit luieren is er voor ons niet bij.

Nou ja, voor sommigen dan..

Terwijl de kat zich nog eens lekker een keertje uitstrekt tegen de warme AGA, is er in huis volop bedrijvigheid.
 
De tuin wordt voorzien van een mooie houten vlonder en wat nieuwe plantjes om de lentezon op te vangen.
En het wonen en werken in een monumentaal pand brengt natuurlijk ook de nodige schuur-, zaag-, en verfklusjes met zich mee, waar eigenlijk nooit een einde aan komt.

Er wordt heen- en weer gemaild over workshops die verzet moeten worden en ondertussen staat er alweer een stapeltje schone was klaar om gestreken te worden.


 
Binnen de kortste keren ligt het huis verspreid met stofjes, patronen en probeerseltjes, want ook het thema ‘thuis’ geeft natuurlijk genoeg inspiratie voor gezellige nieuwe quiltideeën.

Voel je thuis

Op een gegeven moment is het zo erg dat zelfs de man des huizes aan het werk wordt gezet.
Het is dat hij het daglicht nodig heeft voor de ministeekjes van deze quilt, maar hij hoopt natuurlijk vurig dat niemand hem zo zal zien zitten door het raam..

Alle begin……

Terwijl de laatste zonnestralen van de dag door de ramen schijnen, vult het huis aan de Dorpsstraat zich met de geur van versgebakken appeltaart.
Geen kookwekker nodig met een kat die met zijn zachte witte voetjes over de rand van de AGA hangt en aangeeft dat er uit één van de ovens nu wel een heel lekker luchtje komt.._______
“Mam, ik denk dat-ie klaar is hoor!”

 Met een kopje thee en stukje warme appeltaart wordt er teruggeblikt op weer een fijne thuisdag.
 
Dus, maak het gezellig. Knutsel, frutsel, kook en bak, of lig net als de kat even lekker languit te niksen.
Probeer nieuwe patronen uit, gebruik de tijd om eindelijk eens die ene quilt af te maken waar je nooit aan toe komt en bovenal, koester ‘thuis’!
 
En mocht je op zoek zijn naar inspiratie, dan kun je natuurlijk altijd terecht bij MoniQuilt.
Zowel de gezellige winkel aan het Noordeinde 2 in Kethel/Schiedam of de mooie nieuwe webwinkel (te vinden via https://moniquilt.nl/winkel/), zul je met een fijn thuisgevoel verlaten.